Syrceto na mraka – 9786199118603

Сърцето на мрака

5 от 5 базирана на 1 клиентско ревю
(1 клиентско ревю)

11.90 лв.

Страници: 144
Корица: Мека
Език: Български
Година:2018

ISBN: 9786199118603 Категории: ,
Издател: MY BOOK
Номер: 18865

Описание на продукта:

Авторът пише само половината от книгата, другата половина се пише от читателя.
Джоузеф Конрад

Повестта е драматично разтегнат разказ-пътепис за пътуването на моряк от търговския флот по Конго към „сърцето на мрака“. Срещите на главния герой с местното население и малкото европейци, дошли да изтръгнат от Африка каквото намерят за ценно, са обгърнати от постоянния мрак на неизвестното и нецивилизованото, което дебне от бреговете на реката.

Главният герой Марлоу мечтаеше за необикновено пътешествие, за далечни страни, за соления морски вятър, издуващ платната на кораба. Мечтаеше за безстрашни и силни хора, преодоляващи всякакви препятствия. Но се озова в ада … в самото сърце на мрака. И никога няма да забрави това…


Английският писател Джоузеф Конрад (1857-1924), по произход полски аристократ, действително е пътешествал като капитан с корабче по реката Конго девет години преди да се появи „Сърцето на мрака“. Повечето от описаните герои имат реални прототипи и истории. Конрад сам формулира целите си така: „Моята задача е със силата на думите да накарам читателите да слушат, да чувстват и преди всичко да виждат“.

 

1 ревю за Сърцето на мрака

  1. 5 от 5

    :

    Невероятна книга!!!

Добавете отзив